Cikkek


 

 


 


 

 

 


 

 Tisztelt Látogatóink!

 

Örömmel tájékoztatjuk, hogy elindult a Magyar Államkincstár MobilGazda Facebook oldala az agrár- és vidékfejlesztési támogatásokat kérelmező ügyfelek és képviselőik számára. Célunk, hogy a MobilGazda Facebook oldal követőinek naprakész információkat szolgáltassunk a mezőgazdasági és vidékfejlesztési támogatásokkal kapcsolatban.

 

Az oldalon megtalálhatók a mobilGAZDA alkalmazást érintő hírek, bemutatók, felhasználást segítő videók; a mezőgazdasági és vidékfejlesztési támogatásokat érintő hírek és közlemények, fontosabb határidők, az ügymenettel kapcsolatos információk, a támogatási intézkedések ismertetői, gyakori kérdésekkel kapcsolatos bejegyzések, álláshirdetések.

 

A Kincstár részéről őszintén reméljük, hogy a tájékoztatásban segítő Facebook oldal széles körben elterjed az agrár- és vidékfejlesztési támogatásokat kérelmező gazdálkodók és képviselőik körében.

 

Kövesse Ön is a MobilGazda Facebook oldalt!

 

MobilGazda Facebook oldal:

https://www.facebook.com/mobilgazda

 

További sikeres gazdálkodást kívánunk.

 

Tisztelettel:

Magyar Államkincstár


 

 

EGY KÁVÉ OTTHON - EGY CIVIL ÜGY ONLINE

Ezzel a mottóval indítottuk útjára a Talentum Alapítvány új szolgáltatását a Korall klubot, amely egy tudás- és tapasztalatmegosztó fórum. Itt egy zárt Facebook csoportban a nonprofit szektorral kapcsolatosan cseveghetünk, információkat gyűjthetünk, az online workshopokon pedig élőben is tanulhatunk a világhálón keresztül.

Az online workshopjainka civil működést és működtetést szolgáló témákkal foglalkoznak, de teret kapnak a civilekkel kapcsolatos humán, közösségi és mentálhigiénés témák is, így teljeskörűen szemléljük a civil szervezetekkel kapcsolatos összes tudás fontosságát. A workshopok előre meghirdetett időpontban lesznek, mindenki kiválaszthatja azokat a témákat, amelyekben fejlődni szeretne, amelyek érdeklik. Havonta 2-3 wokshopot ajánlunk, előzetes regisztráció után Zoom linket küldünk a jelentkezőknek. Ha lemarad valaki, akkor a workshopok vagy azok összefoglalói, prezentációi megtekinthetők a tudástárban.

A tudástár egy jelszóval védett webfelület (www.korallklub.hu), ahová a regisztráltak kapnak belépési lehetőséget. A felületen a videótárelőadásai két nagyobb témacsoportban kereshetők: civil szervezetek működése és a civil szervezetek életéhez kapcsolódó humán és közösségi témák. A videótár állandóan gyarapodik a klubban kínált témákkal. A tudásgaléria menüpontban rövid, gyakorlatias és a valós élet problémáira választ adó szakmai anyagokat találhat a látogató, de itt vannak azok a letölthető sablonok is, amelyeket felhasználva könnyen kipróbálhatjuk a javasolt módszereket, technikákat. Ha inspirálódni, ötleteket szeretnénk kapni, akkor a jógyakorlatok menüpontot ajánljuk, ahol bevált programokat, közösségi tevékenységeket mutatunk be.

A klubtagság tagdíjköteles,mert hiszünk abban, hogy a nonprofit szektorban tevékenykedőknek igénye van a saját fejlesztésükre. Az anyagi hozzájárulás biztosítja, hogy a csoport kommunikációját kéretlen látogatóktól védjük, hogy több hasznos előadásra tudjunk előadókat felkérni, hogy függetlenségünket megőrizzük, így ne kelljen elköteleződni egy támogató felé sem.

Tudjuk, hogy vannak nehéz időszakok, amikor motivációra, feltöltődésre van szükség; tudjuk, hogy sokszor megoldhatatlannak látszó nehézségekkel szembesülünk; tudjuk, hogy van, amikor megfáradunk, közönyössé válunk és akkor jól jön egy innovatív ötlet, egy jól célzott üzenet, egy segítő közösség; tudjuk, hogy vannak időszakok, amikor sikereinkre büszkék vagyunk, amikor kikiabálnánk a világba, hogy mennyire jó civilnek lenni. Ezekre a helyzetekre hívunk egy inspiráló online közösségbe. Regisztráció: https://forms.gle/qm5HMi4ZWQgfYB3q9

 

Egy kávé otthon egy civil ügy online – Korall klub a civil tudásfejlesztésért

 

A Talentum Alapítvány az Önkéntesség Támogatásáért nevű szervezet tapasztalataira alapozva új szolgáltatást indított 2021 november végén. A Korall klub egy online civil tudás- és tapasztalatmegosztó közösség és fórum. Ebbe a virtuális, informális közösségbe várnak nonprofit szektorban tevékenykedő vezetőket, civil munkatársakat, önkénteseket a tagok közé!

 

A zárt Facebook csoportban elérhetők információk, inspiráló gondolatok, tudáselemek. A tagsági díj feljogosít havonta min. 2 alkalommal jelenléti online workshopon részvételre, ahol egy-egy nonprofit szektorhoz kapcsolódó témát lehet megismerni és megvitatni. Hetente új információk jelennek meg civil témákról, ötletekről, nonprofit érdekességekről. Negyedévente vannak közösségépítő programok, mint a chit-chat klub egy-egy aktuális témára vagy játékok.

 

A korábbi workshopok anyagai visszanézhetők videó formájában, valamint számos szakmai anyag, sablon, jógyakorlat is elérhető, hogy könnyebb, jobb és gyorsabb legyen a civil ügyintézés a Korall klub weboldalán: www.korallklub.hu.

 

A konkrét programokról a Korall klub Facebook oldalán érdemes tájékozódni: https://www.facebook.com/Korall-klub-109290934910302.

 

A naprakész információ és tudás elengedhetetlen a civil szektorban is, újabb és újabb területeken kell magas színvonalon teljesíteni, állandó innovációt és kreativitást igényel a társadalmi ügyek felkarolása a kihívások megoldása. Teljesedj ki Te is a nonprofit szektorban, tanulj más civil szervezetektől, és tartozz egy jó közösséghez! Ha a civil szektorban inspirációkra van szükséged, akkor

REGISZTRÁCIÓ:https://forms.gle/qm5HMi4ZWQgfYB3q9


 

Subcategories

Pályázatkereső

 

www.pafi.hu

Közadatkereső

Joomla template by ByJoomla.com