Hírek

Atev-2023


2022. évben az ATEV Zrt. böhönyei telephelyén két nagy beruházást hajtott végre. 
 
Elkészült a 300m2 térbeton felújítása, ennek keretében telephelyi csapadékvíz elvezetés kialakítása, fertőtlenítő kerékmosó építése történt  26,5 m Ft értékben, valamint a szociális épület (öltöző-porta-étkező épület)  külső-belső felújítására és a tető cseréjére is sor került 15 mFt értékben
 
 
 
 
 
 

 

Könyvtár nyitvatartás 2023


Böhönyei Községi Könyvtár és Művelődési Ház januári nyitva tartása

 

Hétfő - Kedd: 8:00 - 16:00

Szerda: 8:00 - 18:00

Csütörtök: 8:00 - 16:00

Péntek: 8:00 - 14:00

Szombat, Vasárnap: zárva


 

 

 

karácsony2022

 

fogyatékkal élők karácsonya 2022


 

Fogyatékkal élők karácsonya 2022

 

2022. december 17-én (szombaton) a Böhönyei Községi Könyvtár és Művelődési Házban került megrendezésre a községünkben már hagyománnyá vált "Fogyatékkal élők karácsonya" rendezvény, mely a Nők Böhönyéért Karitatív csoport szervezésében, Böhönye Község Önkormányzatával, a Böhönyei Fiatalokért Egyesülettel, valamint a Borbarát Körrel közös összefogásban valósult meg, sok-sok segítő kéz közreműködésével.
Zsoldos Márta Piroska polgármester asszony adventi gondolatait követően a Festetics Pál Általános és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai meghitt, igazi ünnepi hangulatú műsort adtak elő. Az általános iskolások fellépése után a Nagykanizsai Fúvószenekar játszott szebbnél-szebb dallamokat a közönségnek.
Az esemény zárásaként Szabó Renáta, a Nők a Böhönyéért Karitatív Csoport vezetője ajándékcsomagot adott át a fogyatékkal élőknek, melynek- a Festetics Pál Általános és Alapfokú Művészeti Iskola 7. osztályos diákjainak köszönhetően - egy saját készítésű asztali dísz is a része volt, hogy számukra az ünnepet még meghittebbé varázsolják.
A csomagok átadását követően szeretetvendégségre várták a jelenlevőket.

 

beszámoló ádventi programról 2022


Adventi program

2022. december 16-án pénteken adventi programra vártuk az érdeklődőket az ünnepi díszbe öltöztetett Községi Könyvtár és Művelődési Házba.

Délelőtt 10 órakor Tóth Zoltán ikonmásoló munkáit tekinthették meg a látogatók, s előadásának köszönhetően sokat megtudhattak a jelenlevők az ikon készítés művészetéről.

A Böhönyei Gézengúz Óvoda nagycsoportos gyermekei mindeközben kézműves játszóházi foglalkozáson vettek részt, ahol sok szép karácsonyi díszt készítettek.

A kicsik nagy örömére a Mikulás is újból ellátogatott a programra.

Délután 17 órától pedig a "Csillagösvény" a Határon Túli Magyarokért Egyesület, valamint Böhönye Község Önkormányzata által biztosított támogatásnak köszönhetően

a Giusto Kamarazenekar vonósnégyese adott komolyzenei koncertet a zenekedvelő közönségnek, mely tovább fokozta a karácsonyváró hangulatot.

A koncertet követően a Borbarát Kör forralt borral és teával, a Böhönye Gézengúz Óvoda pedig finom mézeskaláccsal kedveskedett a koncerten részt vett hallgatóságnak. 

 
 
 

 

Subcategories

Pályázatkereső

 

www.pafi.hu

Közadatkereső

Joomla template by ByJoomla.com